• Ανακαλύψτε την ποικιλία των ελληνικών κρασιών

  Η Ελλάδα αναμφισβήτητα διαθέτει μία από τις πιο μακρόχρονες οινικές ιστορίες παγκοσμίως, καθώς το κρασί ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού από την αρχαιότητα. Μπορεί η Ελλάδα να μην ήταν η πρώτη χώρα που παρήγαγε κρασί, όμως μπορεί να αποδοθεί στους αρχαίους Έλληνες η ανάπτυξη ενός οινικού πολιτισμού που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του κρασιού: καλλιέργεια, οινοπαραγωγή, νομοθεσία, εμπόριο και φυσικά την τέχνη της κατανάλωσης του κρασιού.

  Διάβασε Περισσότερα
 • Γνωριμία με τα σταφύλια

  Η Ελλάδα διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό γηγενών ποικιλιών, με χαρακτηριστικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα.

  Διάβασε Περισσότερα
 • Η Ελληνική Γη

  Ο αμπελώνας της Ελλάδας έχει μακρά ιστορία, όντας ένας από τους αρχαιότερους του κόσμου. Eντοπίζεται σε εδάφη και ανάγλυφο που ποικίλλουν έντονα και σε υψόμετρα που ξεκινούν από την επιφάνεια της θάλασσας και φτάνουν να ξεπερνούν τα 1.000μ. Αποτελείται από αμπελουργικές «νησίδες», οι οποίες καλύπτουν σχεδόν κάθε σημείο της χώρας, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

  Διάβασε Περισσότερα

Νέο αίμα στους αμπελώνες!

Δίπλα στους βετεράνους αμπελοκαλλιεργητές, με την πολύτιμη πείρα και τις πάμπολλες εμπειρίες, ήρθε να προστεθεί μια νέα γενιά αμπελουργών, που μπορεί να μην είχε «σκαμμένα» χέρια, αλλά διέθετε επιστημονική γνώση και παραστάσεις, από την επαφή με περίφημα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και σπουδαία οινοπαραγωγικά κτήματα του κόσμου.

Διάβασε το άρθρο

Ο αμπελώνας της Ελλάδας

Ο αμπελώνας της Ελλάδας έχει μακρά ιστορία, όντας ένας από τους αρχαιότερους του κόσμου. Συνεχίζει δε να καλλιεργείται αδιάκοπα, οδηγώντας στην παραγωγή κρασιών, εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Διάβασε το άρθρο

Σερβίροντας τα Ελληνικά κρασιά

Τα σύγχρονα κρασιά της Ελλάδας μπορούν να κατακτήσουν νέους και βετεράνους οινόφιλους, με την ποιότητα, τη διαφορετικότητα και το μοναδικό χαρακτήρα τους.

Διάβασε το άρθρο

Τα «φυσικά κρασιά»

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύς λόγος γίνεται για τα «φυσικά κρασιά» και η Ελλάδα δεν έχει μείνει αμέτοχη.

Διάβασε το άρθρο

No post found

Εγγραφείτε

στο newsletter!