Ιστορία
Οποιαδήποτε προσπάθεια να καταγραφεί η ιστορία του ελληνικού κρασιού, παρότι αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο και περίπλοκο εγχείρημα, σαν να επρόκειτο για την καταγραφή της ίδιας της ελληνικής ιστορίας!
Εξερεύνησε Περισσότερα
Η αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα οργανώθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια και εφαρμόζεται αδιάλειπτα σε όλη τη χώρα. Με την πάροδο του χρόνου και την ιδιαιτερότητα του ελληνικού αμπελώνα, αναπτύχθηκαν μοναδικές αμπελουργικές πρακτικές. Για την καθιέρωσή τους, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εξής παράγοντες
Γλυκά και άλλα παραδοσιακά κρασιά
Σερβίροντας τα Ελληνικά κρασιά
Τα σύγχρονα κρασιά της Ελλάδας μπορούν να κατακτήσουν νέους και βετεράνους οινόφιλους, με την ποιότητα, τη διαφορετικότητα και το μοναδικό χαρακτήρα τους. Εντούτοις, σερβίροντας ελληνικό κρασί με κατάλληλο τρόπο –όπως συμβαίνει άλλωστε και με κάθε σπουδαίο κρασί του κόσμου– οι επιδόσεις του απογειώνονται και μαζί μ’ αυτές και η απόλαυση όσων το δοκιμάζουν ή το καταναλώνουν.
Γλωσσάρι
Α – Ω Το γλωσσάρι του Ελληνικού κρασιού